Hapter |
Maak kennis met de persoonlijke aanpak van uw opticien-optometrist met advies op maat, de juiste zorg voor uw ogen, met de allernieuwste innovaties op het gebied van glazen binnen het Varilux gamma, een breed assortiment van zonnebrillen en optische monturen en de garantie dat u optimaal kan ZIEN en GEZIEN MAG WORDEN.
optiek, ranst, brillen, zonnebrillen, lenzen, contactlenzen, glazen, oogmeting
342468
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-342468,theme-moose,eltd-cpt-2.2,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,moose-ver-3.2,vertical_menu_enabled, vertical_menu_left, vertical_menu_width_290,vertical_menu_background_opacity_over_slider vertical_menu_background_opacity_over_slider_on, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,side_menu_slide_with_content,width_370,woocommerce_installed,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Hapter

Merkomschrijving

HAPTER is een experimenteel laboratorium voor het opnieuw uitvinden van brillen, een technisch en conceptueel platform dat het grijze gebied bezet tussen industrieel ontwerp (essentieel en functioneel, snel en efficiënt) en ambachtelijke Couture (emotioneel en “materic”, traag en Gul).

Het mengen van retro-geïnspireerde stilistische elementen met progressieve ontwerpoplossingen, HAPTER combineert uiterst bewerkte statement stukken met tijdloze Essentials.

HAPTER werd opgericht in het gebied dat sinds meer dan een eeuw de wieg is van ’s werelds meest prominente brillen wijk. Echter, als een zeer futuristische post-industrial gen mutatie, het losgekoppeld van deze onbeweeglijk onderlaag: het ontleed en gedeconstrueerd de oude beheersing van de bouw van glazen uitgevoerd onveranderd door de tijd, en ontwikkelde zijn eigen techniek, radicaal, experimenteel en zeer technisch, het combineren van materialen van verschillende aard zoals chirurgisch roestvrijstaal, ambachtelijke katoen stoffen, industrieel rubber, door middel van speciale ontvangsten die ofwel gepatenteerd, ongekend in de industrie of gewoon angstvallig en stiekem gehouden.

De mens is weer in het hart van het technologische, maar toch ambachtelijke, proces: post-industriële ambachtslieden die de vooruitgang domineren en aanmoedigen (in plaats van de gevolgen ervan te lijden), en de machine uitdagen, wat het leven aan unieke stukken en nieuwe methodes doet.

Een voortdurende verkenning binnen onbekende gebieden, een proces ingehuldigd door het ophalen in 2009 op de Dolomieten bergen van een oude betaalde gletsjer militaire bril uit de 1e Wereldoorlog. Dit archetype, terug op het moment een beschermingstool van hard weer van de bergen, is opgevoed door Eric Balzan, de bril zoeker en de oprichter van HAPTER, tot een symbool van onafhankelijkheid en verandering, en een motivatie om een endogene systeem van creativiteit te ontwikkelen en Productie.

Hapter’s Design Studio en workshop, Hapterìa, ligt in de oude Burg van Borgo Prà, een afgelegen en beschermd dorp aan de Italiaanse voetheuvels van het Dolomieten territorium.

“haptische perceptie” (van apto, tot aanraken en aptomai, om te worden geraakt), is het proces van het herkennen van objecten door aanraking, en een mogelijkheid van de ogen om door te gaan zoals aanraking, die verder gaat dan de louter figuratieve prestaties van objecten.

Extra Info
Categorie

Alles, Monturen

Previous
Next