Oogmetingen |
Maak kennis met de persoonlijke aanpak van uw opticien-optometrist met advies op maat, de juiste zorg voor uw ogen, met de allernieuwste innovaties op het gebied van glazen binnen het Varilux gamma, een breed assortiment van zonnebrillen en optische monturen en de garantie dat u optimaal kan ZIEN en GEZIEN MAG WORDEN.
optiek, ranst, brillen, zonnebrillen, lenzen, contactlenzen, glazen, oogmeting
343242
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-343242,theme-moose,eltd-cpt-2.2,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,moose-ver-3.2,vertical_menu_enabled, vertical_menu_left, vertical_menu_width_290,vertical_menu_background_opacity_over_slider vertical_menu_background_opacity_over_slider_on, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,side_menu_slide_with_content,width_370,woocommerce_installed,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive
Now you can believe your eyes.

Heeft u een oogmeting nodig ?

Als gediplomeerd opticien – optometrist kan u steeds bij ons terecht voor een professionele oogmeting.

Het bepalen van de juiste correctie voor uw glazen is van groot belang. Wij maken gebruik van de nieuwste apparatuur en technieken. Zo garanderen wij dat uw zicht optimaal verbeterd wordt.

Vanaf de leeftijd van 40 jaar is het tevens aan te raden om iedere twee jaar naar de oogarts te gaan.

IMG_1310
IMG_1322
meting02
meting01

Autorefractor

Een autorefractor is een instrument waarbij de cliënt door een instelbaar lenzenstelsel naar een afbeelding kijkt. Er bestaan verschillende soorten autorefractoren. De meeste berusten op een zogenaamde Badal-optometer.Zo projecteert een bepaald type autorefractor een afbeelding (bijvoorbeeld een spleet) met behulp van infrarood licht (800 à 900 nm) via een stralingsdeler en via de ooglens op het netvlies. Via een ander lenzenstelsel wordt dit netvliesbeeld op een beeldsensor in de autorefractor afgebeeld. Een computer vergelijkt dit beeld met de oorspronkelijke spleet. Een verplaatsbare lens – een zogenaamde Badal-lens – tussen de stralingsdeler en het oog wordt nu zodanig ingesteld dat het uiteindelijke beeld op de sensor zo veel mogelijk gelijk is aan de oorspronkelijke afbeelding. De instelling van de Badal-lens geeft nu de vereiste correctiesterkte aan. Op soortgelijke wijze worden de andere relevante lensfouten van het oog, zoals astigmatisme, bepaald. Er wordt een kleine correctie aangebracht voor de chromatische aberratie ten gevolge van het gebruik van infrarood licht.

Bij een autorefractor spreekt men wel van een objectieve oogmeting, omdat de cliënt zelf geen invloed heeft op het resultaat.

Automatic phoropter

Met deze computergestuurde foropter worden subjectieve oogmetingen gedaan.

Dankzij de snelle lensrotatie verloopt het oogonderzoek 2x sneller dan bij een gewoon toestel waardoor de patiënt accuraat zal reageren en men zo een nog correctere opmeting verkrijgt.

MAAK EEN AFSPRAAK

Wat gebeurt er bij een oogmeting?

Na de objectieve meting vindt een subjectieve meting plaats. Een gediplomeerd opticien zal met u uw persoonlijke situatie bespreken.

Hoe is uw gezondheid? Hoe ziet uw levensstijl eruit? Waarvoor heeft u de bril of lenzen nodig? Dit is belangrijke informatie die de opticien moet weten om u een gepast advies te kunnen geven.

Tijdens de oogmeting wordt bepaald of u verziend bent (objecten dichtbij zijn onscherp), bijziend (objecten van ver zijn onscherp) of dat u astigmatisme heeft (troebel zicht als u naar voorwerpen om u heen of verder weg kijkt). Het doel is om een optimale sterkte te bepalen, waardoor u met behulp van een bril of contactlenzen comfortabel kunt zien.

Hierbij wordt u gevraagd door het meetinstrument te kijken, en de letters op het testscherm op te lezen. Eerst wordt uw ene oog gemeten, dan uw andere oog en daarna beide ogen. Tot slot bespreekt de opticien de meetresultaten met u en bepaalt samen met u wat de beste oplossing is. Een oogmeting duurt doorgaans zo’n 10 minuten.